torstaina, maaliskuuta 18, 2010

Vaivaamattoman ohje


LEIPÄ
7,2 dl 	vehnäjauhoja
2 tl 	suolaa
1/4 tl 	kuivahiivaa
3,6 dl 	vettä 
 sekoita kuivat aineet.
Lisää vesi ja sekoita. Älä vaivaa!
Peitä kulho kelmulla ja laita 
tasalämpöiseen paikkaan 12-18 tunniksi

Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle levyksi,
painele ilmakuplat pois ja taita kulmat keskelle.

Ota pellava/puuvilla pyyhe, laita pyyhe kulhoon 
ja ripottele pohjalle reilusti jauhoja ja
kumoa taikinanyytti jauhojen päälle ja lopuksi
ripottele vielä jauhoja pinnalle.Taita pyyhe taikinan
päälle. Kohota vielä n. pari tuntia.

Lämmita uuni 225 asteeseen ja laita uuniin pata tai 
kattila. tärkeintä on että leipä mahtuu siihen ja 
siinä on kansi.

Kun leipä on kohonnut ja uuni kuuma, ota kattila uunista
ja kumoa leipä hellävaroen siihen(kädet pyyhkeen alle).
Laita kansi päälle ja kattila uuniin.

Paista puoli tuntia ja poista kansi.
Paista vielä 15-30 min., jolloin leipä saa kauniin värin.
Kumoa leipä ritilälle.
Nauti oikean voin tai hyvän oliiviöljyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...