torstaina, maaliskuuta 18, 2010

Kotikosmetiikkaa...

Linkkilista ja luettavaa viittaa enemmän kosmetiikkaan kuin huovutukseen, joten muutama sananen siitä.

Kun viime syksynä aloin hennailun, niin se rönsyili tietysti uusille alueille. Muistin vanhat luonnonkosmetiikkakirjani 80-luvulta. Ranta- Ounapuu -tuotantoa. Tein silloin ainakin huulirasvaa ja käsivoidetta itse. Ja olivat muistini mukaan ihan ok. Niitä kirjoja lueskelin ja sitten nettiin surffailemaan ja suinpäin kirjastoon syynäämään hyllyjä. Pää taisi välillä ylikuumentua, mutta tietoa karttui paljon. Sitä aloin mielessäni sitten jäsennellä.
Totuus kosmetiikasta(Stiens Rita)-kirja vain vahvisti ja toi todeksi sen mitä olin jo pitkään pyöritellyt päässäni. Kysyin itseltäni, että mitä ihminen oikein oikeasti tarvitsee iholleen.
Ilokseni löysin Tuoksukauppa-nettikaupan ja Aromantic-nettikaupan. Olin jo kierrellyt ja kysellyt apteekeista tarveaineita, mutta sieltä tuli vain eioota. Edellä mainitsemistani nettikaupoista sai tarvikkeiden lisäksi myös paljon hyvää tietoa.
Meillä on perheessä kuivaihoisia, lievää psoriaasista ja aknea, joten on joutunut miettimään voiteiden koostumusta vähän enempi. Tuoksukaupan emulsio-ohje on ollut kasvovoiteissa perustana ja on erittäin toimiva.Nyt olen tehnyt usean kasvovoiteen ja iki-ihanan Vaahdotettu karitevoi-rasvan(tuosukaupan sivuilla ohje).Karitevoi-satsi oli n.200g ja paksu rasvainen voide, mutta nyt parissa kuukaudessa se on käytetty melkein loppuun! Ensi talvena teen sitä ehdottomasti lisää. Tuoksuna oli tuoksukaupan pähkinä ja se toimi!!! koska ilmat lämpenevät niin teen vähän kevyemmän version. Saa nähdä mitä tulee...
Koko perhe on ollut tyytyväinen voiteisiin, joten jatkan harrastusta innolla. Iho on pehmeä ja ei kiristellyt kovilla pakkasillakaan! On todella hieno saada käyttää kasvipohjaisia ja puhtaita tuotteita iholla. Ainoat lisäaineet ovat eteeriset öljyt ja säilöntäaine -12. Emulgointiin on hoitava BTMS-emulgaattori tuoksukaupasta. Ilman säilöntäainetta en tee muuta kuin täysrasvaisia voiteita(niissä e-vitamiiniöljyä kuitenkin härskiintymistä hidastamaan), koska kaikki joissa on vettä ovat herkempiä pilaantumaan. Teen myös pienehköjä eriä, jotta ne tulee käytettyä muutamassa kuukaudessa.
Pitää mennä laittamaan leipä uuniin...kirjoittelen myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...