torstaina, maaliskuuta 18, 2010

Vaivaamaton leipä

Tuli muuten hyvä leipä taas. Olen tehnyt jo pari kertaa naapurilta saamani ohjeen mukaan "Vaivaamatonta" leipää. Lyhyesti: sekoitetaan kuivat aineet, lisätään vesi sekaan varovasti sekoittaen, ei vatkata eikä vaivata, jätetään kelmun alle muhimaan n.12-18 tuntia. Sitten otetaan taikina pois kulhosta ja leväytetään hyvin jauhotetulle pöydälle, ilmat pois ja taitellaan kulmista. taikinaklöntti pudotetaan varovasti kulhoon jossa leivinliina ja jauhoja pohjalla. Päälle vielä jauhoja ja taitellaan leivinliina suojaksi. Vielä kohotellaan parisen tuntia. Uuni lämmitetään 225 asteeseen, tyhjä kattila uuniin. Kun pari tuntia on kulunut niin pudotetaan varovasti taikina kuumaan kattilaan ja kansi päälle. Paistetaan n. 30min. ja kansi pois ja jatketaan n. 15-30min. paistamista. Ja voilá, leipä on valmis!Ja kuohkea sellainen. Olen tehnyt sekä sähköuunissa että leivinuunissa. Onnistuu kummassakin hyvin. Laitan ohjeen sivuille. Itse korvaan osan vehnäjauhoista terveellisemmillä aineilla, kuten tänään laitoin vehnäjauhojen sekaan sämpyläjauhoja, spelttijauhoja ja kaurahiutaleita!

                               
Tässäpä leipä!Tuli kuohkea ja maukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...