maanantaina, heinäkuuta 09, 2012

Kesätouhuja...

Ayurveda-hoitajakoulutus on sujunut yli odotusten. Ja kurssikaverit ovat aivan ihania ihmisiä...

Jotain uuttakin on tullut kokeiltua. Nimittäin raakakakun tekoa. Tällainen siitä tuli. Olisi ehkä pitänyt aloittaa vähän yksinkertaisemmasta resptistä, mutta tuo kakun suklainen olemus kiehtoi niin, että se oli tehtävä.
Kakku on siis raakaravintoa eli ei kypsennetty uunissa. Pohjassa on pähkinää ja täytteessa avokadoa ja kermannäköinen on cashew-pähkinää! Laitan reseptin myöhemmin tänne. 
Resepti on takana näkyvästä kirjasta. Se on täynnä toinen toistaan houkuttelevia ohjeita.



Tästä kuvasta tulee ehkä mämmi mieleen, mutta maku ei viittaa siihen lainkaan. Vadelma sopii tuohon suklaiseen makuun täydellisesti.
Tämä kakku upposi perheen suihin vuorokauden sisällä, vaikka onkin aika täyttävää tavaraa.









Kakun lisäksi tein kirjasta rusina-omenakaurakakkuja kuivattamalla ja ne ovat sokerittomia. En vain muistanut ottaa valokuvaa niistä :/ Mutta hyviä olivat.

Lisäksi olen tehnyt banaani-raparperi -rullia. Kaksi banaania ja yksi raparperin varsi soseutetaan kutterissa tai tehosekoittimessa ja levitetään n.0,5cm ohueksi levyksi leivinpaperin päälle ja kuivatetaan sitkeäksi levyksi ja leikellään esim.pitsaleikkurilla suikaleiksi ja kääritään pieniksi rulliksi. Ja taaskaan ei ole kuvia, mutta hyvää oli! Ehkä teen tulevaisuudessa banaani-kaakaorullia ja muistan sitten ottaa kuviakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...