maanantaina, huhtikuuta 16, 2012

Kesää odotellessa...

Kesää odotellessa...ei ole oikein innostanut nuo puutarhajututkaan kun tuo lumi ei meinaa täällä Jyväskylässä laisinkaan sulaa pois :/. Odottelen kovasti että mitä kasveja on talven jäljiltä selvinnyt viime kesästä. Lähinnä mitä yrttejä pitää uudelleen laittaa kasvamaan...ja onko punahatut selvinneet talvesta, koska tänä vuonna niiden pitäisi kukkiakin. Sen verran laitoin jotain siemeniä noihin turvenappeihin että alkuun on päästy. Katsotaan mitä sieltä lähtee kasvamaan.
Suunnitelmissa olisi kokeilla kasvattaa lehtikaalia, kun sen terveellisyyttä niin ylistetään.
Ja viimeiset pakastetut nokkoset on keittona syöty. Nokkosta pitää kyllä tänäkin kesänä ryöpätä ja pakastaa talven varalle. Pinaattikeitto kalpenee nokkoskeitolle!

Muuten on yrittäjyyden mutkaista tietä kuljeskeltu eteenpäin. Odotan kovasti huhtikuun lopussa alkavaa ayurveda-hoitajakoulutusta. Ayurvedahierontaa on niin mukava tehdä ja sen vaikutukset ihmiseen on niin mahtavat. Vielä kun olisi mahdollisuus tulevaisuudessa aloittaa joogaohjaajakoulutus niin voisiko ihminen enää enempää toivoakaan. Nämä molemmat opit voisi sitten nivoa yhteeen ja ohjata jokaiselle kehotyypille sopivia joogaliikkeitä.

Hathajoogan harrastamisen olen itse aloittanut 1997 mammajoogalla. Ja  Joogasta on tullut elämäntapa. Tällä hetkellä opettelen sellaista kun Kum nye. Stephanie Wright on kirjoittanut selkeän oppaan Kum nyestä, jonka pohjalta olen alkanut harjoitella 8-liikkeen sarjaa. Teen nyt 4 ensimmäistä niin että ne sujuvat ja sitten siirryn eteenpäin sarjassa. Ei mikää helppo juttu, muttei mahdotonkaan. Kum nye on kehon ja mielen tiibettiläinen harjoitusohjelma, joka tehdään aamuisin ja siihen menee kun sen täydellisesti osaa n. 20 min. Liikkeet muistuttavat joogaliikkeitä. Sarja kuitenkin tehtävä erikseen omana harjoituksenaan eikä sitä saa esim. yhdistää jooga-asanoihin.
Katsotaan tulenko energisemmäksi :)

Iloista kesän odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...