maanantaina, heinäkuuta 25, 2011

Yrityksen perustamista


Olen nyt virallisesti koututettu hieroja ja Valviran rekisterissä ja on ajankohtaista alkaa suunnitella oman hierontayrityksen perustamista.
Kotisivujen teon olen aloitellut hissukseen. Alustava ajankohta aloittamiseen olisi elo-syyskuun vaihde. Suunnitelmaan kuuluu yhteisten tilojen metsästäminen tutun hermoratahierojan kanssa, jotta joitakin kuluja voisi jakaa yhdessä. Mutta sopivien tilojen löytäminen on osoittautunut aika haasteelliseksi ja parempi on ettei siinä kiirehdi turhaan.
Kova hinku olisi kuitenkin jo aloittaa ja olen päätynyt siihen että aloittaisin kotona. Vähän joudutaan ahtaammalle asumaan sen takia, mutta tilapäistähän järjestely onneksi on. Meillä on kuitenkin rintamamiestalossa alakerrassa huone ja oma sisäänkäynti sinne, joten homma varmaan toimii hyvin. Ainoa harmittava seikka on että meillä on talossa eläimiä ja ne jotka ovat kovin allergisia eivät voi tulla hoitoon.
Hyviä puolia kotona työskentelyssä on että se on aika ekologistakin. Ei turhaa autoilua ja leivinuunilla voi vähentää lämmityskuluja. Maalausremonttiakaan ei tarvitse tehdä koska seinät on paneloitu.  Ekologinen näkökulma on muutenkin ollut alusta alkaen mukana yritystoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.
Käytän valkaisemattomia suojapapereita ja hierontaväliaineena luomuja kylmäpuristettuja öljyjä. Myös Frantsilan luonnonmukaiset hierontaöljyt ovat käytössä. Kokemuksesta voin sanoa ettei vielä ole tullut ikävää palautetta luomuöljyistä. Pidän myös niiden tuntumasta kun hieron asiakkaita.
Tein pyyhkeitä pellavavohvelikankaasta ja ne ovat tosi hyviä ja pellava on ekologisesti kestävämpi materiaali kuin puuvilla. Pellava on myös luonnostaan antibakteerisia ominaisuuksia omaava kuitu. Luomupuuvillaa oli vaikea saada sopivana materiaalina. Pyykinpesuun käytän ekopesuaineita.
Hierontapöydän saan myös vuokrattua käytettynä ja jos ja kun on varaa ostaa uusi, niin ostan Jaccaran valmistaman kotimaisen tuotteen, joka kestää ja siihen saa varaosia jatkossakin ja huoltopalvelut. Minulla on ollut saman valmistajan matkapöytä käytössä ja se on ollut erinomainen.
Käyntikortteihin ja mainoksiin haluan käyttää kierrätyskartonkia ja -paperia.
Kaikki ei voi olla täysin ekoa ihan hygieeniasyistä, mutta voi kiinnittää aineiden turvallisuuteen ja pienempään kemikaalikuormaan huomiota. Ekologisuus ei ole itseisarvo, mutta haluan on pyrkiä parempaan ja ympäristöystävällisempään yrittäjyyteen ja tarjota vaihtoehdon kuluttajille. Ja tietysti myös hyvää ja laadukasta klassista hierontaa!
Ekologisuus ei ole myöskään omalla kohdallani mikään mainoskikka, kuten blogista käy hyvin ilmi :).
Tulevaisuudesta voisin sanoa, että varallisuuden mukaan aion käydä lisäkursseja Frantsilassa.
Aromaterapia ja Ayurvedahoitaja-koulutus kiinnostaa. Kuten myös mobilisoiva hieronta ja akupunktio. Myös fytoterapeutin opinnot vaikuttavat todella mielenkiintoisilta. Tavoitteita ja unelmia pitääkin olla, jotta kehitys ei pysähdy.

Kotisivulinkki: Hierontapalvelu Hellunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...