Nyt kesällä on niin mahtavaa tehdä kasvisruokia, kun kaikki on niin tuoretta ja maukasta kasvisosastolla kaupassa. Ja omalta pihalta saa tuoreet ja luomut salaatit ja yrtit.
Olen joskus hankkinut kokin ammatinkin, joten ruoanlaitto sujuu hyvin ilman ohjeitakin, mutta kirjoista saa usein hyviä inspiraatioita, joita sitten muuntelen oman mielen mukaisesti.
Jere Niemisen Vegaanin kotiruokakirja osoittautui varsin toimivaksi opukseksi.
Siitä tein tomaattisen tofu-pastavuoan. Tuli törkeän hyvää!
Tomaattinen tofu-pastavuoka (5-6 annosta)
1 pkt(350g) rakettispagetttia
1 pkt(250-270g) maustamatonta tofua
rypsiöljyä paistamiseen ja n. 0,25 dl soijakastiketta tofun maustamiseen
1 sipuli
1 porkkana
2 valkosipulin kynttä
1 paprika(n.150g)
1/2 pussia pakasteherneitä
Kastike:
6 dl soijamaitoa(kauramaitoa)
2 prk (140g) tomaattipyrettä
2 rkl kuivattua basilikaa
2 rkl paprikajauhetta
1,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl cayennepippuria tai jauhettua chiliä
0,5 tl suolaa
- Keitä pasta ja valmista silläaikaa tofu
- Pilko tofu ja paista öljyllä pannulla, lisää soijakastike kun tofu on saanut hiukan väriä ja paista vielä pari minuuttia
- Pilko kasvikset ja lisää kaikki paitsi paprika tofun joukkoon ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää öljyä tarvittessa.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
- Lisää kaikki ainekset voideltuun vuokaan ja paista uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia.
Itse käytin valmista pakastettua puutarhurin kasviseosta. Ja kastikkeeseen käytin yrttimaustettua tomaattimurskaa ja jotta kokonaisnestemäärä pysyisi jotakuinkin samana, niin laitoin soijamaitoa hiukan vähemmän n. vajaa kolme desiä. Rakettispagettia ei ollut kaapissa, joten laitoin täysjyvä makaroni"kiekuroita"
Ja koska jääkaapissa oli parmesanraastetta, ripsautin sitä vähän pinnalle. Ei siis ollut ihan 100% vegaania. ;)
Nyt tuli vesi kielelle :)
VastaaPoista