maanantaina, helmikuuta 14, 2011

Raakasuklaan autuaallinen maailma

Tein myös raakasuklaata Ekolosta saamani reseptin pohjalta. Olen aiemmin tehnyt kerran ja siinä oli liikaa kookorasvaa ja suklaasta tuli liian sulavaa(piti säilyttää jääkaapissa), mutta maku oli aikas hyvä.
Nyt laitoin pääosin kaakaovoita ja pikkuisen kookosrasvaa. Suklaasta oli sopivan jähmeää ja erittäin maukasta. Laitoin paljon kaikenlaista terveellistä matskua mukaan(taatelia, hampunsiemeniä, pähkinöitä jne.). Tein aineksista sauvasekoittimella tahnan, jonka lisäsin suklaamassan joukkoon. Makeutusaineena on vain hunaja. Tästä voisi kehitellä eväspaloja lisäämällä herkkumysliä joukkoon!

Raakasuklaa  (ekolon resepti)

4 dl kaakaovoita raastettuna
reilu 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
reilu 1 dl raakakaakaojauhetta
reilu 1 rkl luomuhunajaa tai agavesiirappia

Lisää lisukkeita maun mukaan
 *Sulata kaakaovoiraaste, kookosöljy ja makeutusaine vesihauteessa. Lisää joukkoon loput ainekset.
* Kaada seos esim. jääpälamuotteihin ja laita hetkeksi pakkaseen tai jääkaappiin kovettumaan.


Oma raakasuklaan versio:
n. 2 dl kaakaovoi raastetta(ekolo)
n. 5 tl neitsyt kookosöljyä
vajaa 1dl raakakaakaojauhetta(van houten)
n. 1rkl lähituotettua hunajaa
Lisukkeet: 2 taatelia, 1 rkl kookoshiutaleita, 2 tl mantelijauhetta, 2 tl kaakaonibsejä, 2 tl kuivattua mustikkaa, 1 tl hampunsiemeniä. Lisukkeet soseutin sauvasekoittimella tahnaksi ja lisäsin perusmassaan. Muottina oli matala tupperware- rasia ja pakkanen ulkona hoiti kovettamisen.


Kaikenlaisen mukaan tungetun terveellisen aineksen ansiosta suklaasta tosiaan tuli mukavan jähmeää ja sitä oli kätevä leikata pitsaleikkurilla.


Raakasuklaareseptejä löytyy raakasuklaa.com:ista !

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...