tiistaina, tammikuuta 04, 2011

Yrttijuomaa talveen

Teen talvella flunssajuomaksi timjamiteetä ja vaihtelun vuoksi ajattelin lisätä muutakin flunssaa helpottavia yrttejä juomaan.

Hellusen yrttijuoma
TIMJAMIA runsas tl kuivattuna(omakasvattamaa, mutta kaupan maustehyllystä tai luontaistuotekaupasta saa)
KAMOMILLAA runsas tl kuivattuna (omakasvattamaa, mutta kaupasta saa teenä tai kuivattuna luontaistuotekaupasta)
MINTTUA kuivattuna vajaa tl. Minulla on maustehyllystä ostettua.

*Laitetaan esim. lasiseen espressokannuun kuivatut yrtit ja kaadetaan noin pari desiä kiehuvaa vettä päälle ja annetaan hautua haaleaksi, jotta hyödylliset eteeriset öljyt palautuvat kannen kautta takaisin juomaan.
Juoman voi tehdä pelkästään timjamista mutta kannatta tehdä vahvempi uutos. On hyvänmakuista ja auttaa flunssaiseen oloon.
Yrttijuoma juodaan haaleana runsaan hunajan kera!! Jos se on jäähtynyt täysin niin sekaan voi lorauttaa lämmikkeeksi kuumaa vettä. Itse laitan valmiin juoman pieneen termariin, josta sitä on kätevä ottaa päivän mittaan.
Nyt vain keksimään uusia reseptejä!

2 kommenttia:

  1. googletin "käsityö blogi" ja sielä tänne sinun blogiin.
    "yrtti-tee,tai juoma...
    Minä raastan palan inkivääriä (osan puristan valkosipulipuristimen läpi),laitan runsaasti valkosipulia.HAUDUTAN,jäähytän ,haudutan ,en keitä kiehuvaksi,siivilöin harvalla siivilällä,hiukkasen oikeeta hunajaa makuseksi.
    ja ...flunssa lääke valmis.
    otan pienen lääkemitallisen kerran päivässä.
    ...pitää lääkärin loitolla :)

    kirjoitteli : Lasihelmi

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa hyvältä. Itse olen tehnyt sellaista että pala inkivääriä, 5 murskattua mustapippuria ja n. tl jauhettua kurkumaa laitetaan kattilaan ja kaadetaan n. 05 litraa keitetty vesi päälle ja haudutetaan kannen alla n. 20 minuuttia. siivilöidään ja juodaan haaleana runsaan hunajan kanssa. Voi tietty laimentaa koska on aika vahvan makuista. Itse olen laittanut haudutetun vihreän teen sekaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...