torstaina, tammikuuta 06, 2011

Jalkakylpysuolaa ja kuorintaa

Tein jaloille oman kuorinta-aineen, koska vartalokuorinta on vähän pliisua. Ohjeen löysin Coutts:n Hyvää oloa luonnosta kirjasta. Kokeeksi tein puolikkaan annoksen.

Kantapäiden kuorinta-aine
0,5 dl manteliöljyä
4 tippaa eteeristä sitruunaöljyä
2 tippaa et.teepuuöljyä
10 tippaa myrha=mirha tinktuuraa (alkuper. ohjeessa 1 tippa et.mirhaöljyä)
100g merisuolaa

*eteeriset öljyt sekoitetaan manteliöljyyn ja se taas sekoitetaan merisuolan kanssa. 

Käytin myrhatinktuuraa koska sitä löytyi omasta takaa, annostus on vaan erinlainen kuin eteerisissä öljyissä. Koko mirhan voi jättää periaatteessa poiskin, sillä on kuiten hyviä vaikutuksia jalkoihin: se on antiseptinen, tulehduksia estävä ja se tuhoaa sienikasvustoa.
Merisuola on tavallista karkeaa, jota vähän morttelissa murskasin pienemmäksi. Olisi ehkä kannattanut tehdä se tehosekoittimella tai ensi kerralla käytän hienoa merisuolaa suosiolla. Karkea merisuola tekee kuorinnan vähän hankalaksi, kun se tahtoo tipahdella käsistä pois. Teen aina kuorinnan vadin päällä koska rakeita tippuu ja ne ovat öljyisiä ja tekisivät pesuhuoneen lattian liukkaaksi. Hienompi merisuola on varmasti käytännöllisempi! 
Muutoin kantapäiden kuorinta-aine on tosi toimiva ja manteliöljy jättää jalat ihanan pehmeiksi.

Jalkakylpysuolaa tein joulun alla itselle ja muutamalle tutullekin lahjaksi. Lisen Sundgrenin Ihana kotikylpylä kirjassa oli helppo kylpysuolan perusohje.

Kylpysuola
1 dl karkeaa tai hienoa merisuolaa
30 tippaa eteerisiä öljyjä.

* eteeriset öljyt lisätään purkkiin merisuolan joukkoon ja suljetaan kansi tiiviisti.
* jos haluaa värillisen kylpysuolan niin voi värjätä sen elintarvikevärillä. Siinä tapauksessa kannattaa ensin liuottaa elintarvikeväri tilkkaan vettä ja sekoittaa suolan joukkoon tasaisesti ja kuivata värjätty suola uunipellillä miedolla lämmöllä ja sitten vasta lisää eteeriset öljyt suolan joukkoon.

Omaan sekoitukseen laitoin 10 tippaa piparminttuöljyä, 10 tippaa rosmariiniöljyä ja 10 tippaa eukalyptusöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...