keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

Huulirasvaohjeita

Sain vihdoin lumiseen englantiin jumittuneen Aromanticin paketin kotiin. Tilaisin sieltä pari kirjaa kokeeksi. Niitä olen tässä vähän lueskellut ja vaikuttavat hyviltä lähdeteoksilta tällaiselle kotikosmetiikan kokkaajalle.
The aromantic guide-to make your own natural skin, hair and body care products -kirjassa oli esim. hyvä perushuulirasva ohje.
Huulirasvasta on myös helppo aloittaa kotikosmetiikan tekeminen. Kun sen osaa niin osaa tehdä rasvaisen voiteenkin. Emulsio on taas astetta vaikeampi, mutta ei ollenkaan niin vaikeatekoinen kuin voisi kuvitella. 

HUULIRASVA  (huom. annoksesta tulee 20 tuubia, kannattaa ainakin puolittaa!)
28g mehiläisvahaa
20g kaakaovoita
50ml kasviöljyä
1-2 ml eteeristä öljyä (25-50 tippaa)
* mehiläisvaha ja rasvat sulatetaan vesihauteessa ja sekoitetaan hyvin.
* lopuksi lisätään eteeriset öljyt (esim. appelsiini, sitruuna, mandariini, lime,greippi tai pieni määrä piparminttua)
* lopuksi massalla täytetään huulirasvasylinterit 3/4 täyteen ja annetaan jäähtyä n. 10 min. ja sitten lisätään loput massat. Annetaan hetki jäähtyä ennenkuin laitetaan kannet paikoilleen.
* kätevää on sitoa hylsyt kumilenkillä nipuksi kun niihin kaadetaan huulirasvamassa.
* itse käytän  aromiöljyjä huulirasvaan(myy pienituoksukauppa)
* jos haluaa rasiaan menevää juoksevampaa huulirasvaa, niin kannattaa lisätä kasviöljyn määrää.

 Huulirasvaohje kotikosmetiikka blogista
Aineosat:
mehiläisvahaa 1/3
kookosrasvaa 1/3
rypsiöljyä 1/3
appelsiinin eteeristä öljyä maun mukaan, muutamia tippoja

Sulata vaha ja kookosrasva rypsiöljyssä siten, että ne täysin sulavat. Sekoita eteerinen öljy liemeen ja kaada rasva pieniin alumiinipurkkeihin tai lasipurkkeihin tai silikonisiin jääpalamuotteihin. Anna jäähtyä kokonaan ja laita purkkeihin kannet tai irrota huulirasvapalaset muotista ja laita säilytysrasioihin. Voit käyttää niitä irtotuotteen tapaan, eli laitat aina uuden palan mukana pidettävään rasiaan, kun entinen loppuu.

Tätä huulirasvaa ei tarvitse olla jatkuvasti lisäämässä ja se tekee huulet pehmeiksi. Voit käyttää tätä myös muualle vartaloon, esim. kynsinauhoihin, karhealle iholle kyynärpäihin, polviin ja sääriin karvanajelun jälkeen.

Huulirasvaohjeita pienen tuoksukaupan reseptisivulta
Huulirasva I
10g kookosrasvaa
10g kaakaovoita
20g mehiläisvahaa
30g risiiniöljyä
12g juoksevaa öljyä (manteli/avokado/rypsi tms)
(1-3 ml makuöljyä tai muutama tippa piparminttuöljyä haluttaessa)
Laita kaikki paitsi makuöljy kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulanut. Sulje levy, peitä kannella ja anna olla jälkilämmössä 20min. Sekoita huolellisesti makuöljy mukaan ja kaada metallirasioihin tai huulirasvahylsyihin. Laita astiat heti pakastimeen tai talvella ulos pakkaseen jähmettymään: nopea jäähdytys estää rakeistumista.

Huulirasva II
20g mehiläisvahaa
40g kaakaovoita
20g jojobaöljyä
(1-3 ml makuöljyä tai muutama tippa piparminttuöljyä haluttaessa)
Valmista kuten huulirasva I. Tämä on erittäin hyvin säilyvää huulirasvaa. Se on myös kovempaa kuin edellisen reseptin tuottama huulirasva, joten se sopii huulirasvahylsyihin sekä kesähelteille.

Kasviöljyjä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy ja miten hoitavaa huulirasvasta haluaa. Öljy saisi kuitenkin olla kylmäpuristettua. Tyhjiä hylsyjä saa tilattua pienestä tuoksukaupasta tai aromanticilta. On olemassa myös huulirasvavärejä jos väri tuntuu tylsältä ja haluaa vähän sävyä mukaan.


Hellusen oma huulirasvaresepti. Annos on tosi pieni n.3-4 tuubia. Mitat on grammoina koska käytän pientä taskuvaakaa(tarkkuus 0,01g). Öljyt ovat usein vettä kevyempiä (1ml=n.0,9g), joten kertomalla 1,1 saat määrän millilitroina. Nuo kymmenysgrammat ei ole ihan niin nöpönuukia...jos massasta tulee liian kovaa, sulata se ja lisää muutama tippa öljyä tai jos se on liian löysää niin hiukan kovaa rasvaa tai mehiläisvahaa.

Suklaa-appelsiini -huulirasva
5g mehiläisvahaa
10g luomukaakaovoita
2,8g jojobaöljyä
2,5g kariteöljyä
aromiöljyä n. 0,6 g (suklaa ja appelsiini, siten että n.2/3 osaa suklaata ja 1/3 appelsiinia)
* valmistetaan kutenm edellä eli rasvat+mehiläisvaha sulatetaan vesihauteessa, sekoitetaan ja lisätään aromiöljy ja kaadetaan hylsyihin. Kariteöljy tekee rasvasta todella hoitavan. Osan kaakaovoista voisi korvata karitevoilla jos ei öljyä ole saatavilla, muista kuitenkin kariteöljyn tilalle laittaa joko jojobaa tai esim manteliöljyä.

Lisään myöhemmin kuvia, kun taas teen huulirasvaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...