torstaina, heinäkuuta 29, 2010

Pesto

Tänään sain senverran hikisen väsyneestä itsestäni irti, että tekaisin pestoa omista basilikoista. Onneksi luin jälkikäteen ettei basilika menesty kasvimaalla. Tänä kesänä ainakin menestyi! Ohjeita löysin monenlaisia. Sitten vaan suurpiirteisesti ainekset kulhoon ja sauvasekoittimella soseeksi. Ennen parmesanin lisäystä laitoin pestoa pari Minigrip-pussillista pakastimeen. Sitten parmesaania maun mukaan ja ah miten hyvää. Viikon pitäisi säilyä jääkaapissa, mutta tuskin se on ongelma. Taitaa mennä parempiin suihin ennen sitä.
Tälläisella ohjeella tekaisin peston.

noin litra tuoreita basilikan lehtiä
vajaa desi pinjan siemeniä
pari teelusikallista valmista valkosipulimurskaa
n. teelusikallinen suolaa
n. 2 desiä oliiviöljyä
vajaa desi valmista parmesan-raastetta

Bon Appétit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...