sunnuntaina, helmikuuta 20, 2011

lisää kotikosmetiikka-asiaa tulossa

Laitan taas tänne juttua omista voidetouhuista tuonnenpana koskien kylmäemulgaatin käyttöä ja vähän asiaa muistakin emulgaattoreista. Oman shampoon ja hoitoaineen tekeminen olisi listalla ja se maitosaippua, rypsihunajasaippua jne. Harmittaa kun ei Makon saippualaskuri pelitä enää. Se oli hyvä suomenkielinen versio! Opiskelutkin  vievät taas aikaa ja vähän  haittaavat tätä harrastamista ;)
Rohkeat bloggaajat ovat minulle suunnannäyttäjiä tässä shampoo/hoitoaineprojektissa.:Menniäisen asanoita ja neuleita ja Nimman nurkka . Lisäksi Pieneen tuoksukauppaan on tullut ekoshampoopohjaa myyntiin! Aromanticilta kyllä löytyy raaka-aineita, mutta nyt on vähän kukkaronnyörit supummalla ja on tilailtava mahdollisimman vähän raaka-aineita :(

5 kommenttia:

  1. Hellunen, mie kävin täällä siun blogissa kattomassa monen monituista kertaa noita ihania rasvoja yms mitä oot tehny. Ja sain siitä rohkeutta kokeilla. Ja on kyllä kannattanut. Tulen hirmu onnelliseksi, kun saan aikaan jotain niin ihanaa, kuin oma emulsiovoide. Tosi kiva, että laittelet tänne juttua lisää, odotan aina innolla, että milloin kirjoitat lisää. Olet innoittajani! :)

    VastaaPoista
  2. :D Kiitos, olen hämilläni, mutta iloinen. Luin noin vuosisitten totuus kosmetiikasta-kirjan ja silloin minussa napsahti oikein kunnolla ja aloin miettiä oikeasti vaihtoehtoa kaikelle turhalle kemikaalirasitukselle ja mietin miten itse voisin tehdä asialle. Myytävänä oleva luonnonkosmetiikka tuntui vähän kalliilta, mutta muistin sitten ne vanhat kotikosmetiikkakirjat hyllyssä ja sen miten tein joskus nuorempana huulirasvaa itse. Ja koska minussa asustaa myös pieni kotikemisti ja sekoitusten tekijä, innostuin tuohon emulsiovoiteen tekemiseen ja huomasin ettei sitä nyt kovin vaikeaa ole valmistaa itse. Ja koska voiteista tuli ylättävän hyvin toimivia ja ei niin kalliitakaan, se innosti minut blogin pitämiseen ja sen kautta tiedon levittämiseen ettei hyvän tarvitse aina olla kallista. Alkuun tietysti paloi jonkin verran rahaa ja tuntitolkulla aikaa internetin ja kirjojen maailmassa tietoa etsien,(tästä kai pitäisi työnantajaa kiittää, että järjesti minulle aikaa lomautusten muodossa ;) ) Olen myös kiitollinen muiden samanhenkisten ihmisten blogeille, jotka ovat olleet innoittajina tässä puuhastelussa.MYös sinulle Nimma! Kivaa on jakaa muille ja saada muilta kokemuksia ja tietoa, niin ei tarvitse kaikkea kantapään kautta opetella:)

    VastaaPoista
  3. Ei siun tarvii olla ollenkaan hämilläsi! :)

    Just niin, mukava vaihtaako kokemuksia ja pähkäillä yhdessä, jos joku meni mnkään. Ite tein muuten sen maitosaippuan hylamaidosta ja olisiko siinä ollut syy, miksi se onnistui kerralla niin hyvin? eikös just se maitosokeri, eli laktoosi ole se, joka aiheuttaa helposti ylikuumenemista?

    VastaaPoista
  4. Hiukset voi saada puhtaiksi ja kiiltäviksi näinkin helposti ja ekologisesti ja halvalla:

    http://1greengeneration.elementsintime.com/?p=935

    Tässä myös pettämätön ja lempeä dödö samaa sarjaa, aivan loistava keksintö:

    http://1greengeneration.elementsintime.com/?p=596

    Meillä on menty näillä jo pari kuukautta, ja fiilis sen kuin paranee. Hiukset tahmasivat alussa, joten pesuväliä piti lyhentää, mutta
    nykyään tuntuu ettei tarvitse huljutella edes
    joka neljäs päivä. Ja letti on kuohkeutunut!

    VastaaPoista
  5. Hyvä tietää että hylamaidolla onnistuu :) Sillähän minäkin teen kuitenkin maitosaippuan. Eipä tullut edes mieleen onko maidolla väliä onko tavista vai hylaa. Mutta siis reippaana ja rohkeana hyla-maitosaippuan tekoon...ehkä jo ensi viikolla saisi aikaiseksi sen. Pian kuitenkin ennenkuin tuo lumi sulaa pois ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...