sunnuntaina, huhtikuuta 04, 2010

Suklaasaippua

Tänään sitten innostuin kuitenkin saippuan tekoon. Vuorossa oli suklaasaippua. Ihana suklaan tuoksu leijui valmistuksen aikana keittiöön. Tuoksuöljyt tosin meinasivat jämähdyttää massan het alkuunsa. Äkkiä saippuamassa muottiin.Jäi kyllä vähän ilmakuplia vaikka painelin nuolijalla massaa muottiin. Saippuamassa lähti heti hyvin geeliytymään. Huomenna saan kenties jo aamulla poistaa sen muotista ja leikata.

Tässä saippua noin vuorokausi valmistuksen jälkeen. Se oli vielä pehmeää, mutta sain pois muotista ja leikattua. Eikös olekin herkullisen näköisiä. Tuosuvat suklaalle ihanasti. Ainakin tässä vaiheessa vielä.Muotti meni kyllä ryttyyn saippuaa poistaessa. Sikäli se ei haittaa, koska nyt näin, että rengasvuoka toimii hyvin ja uskallan ostaa silikonisen muotin. Onhan noita rengasvuokia kaapit "täynnä", mutta ovat alumiinisia. Nyt vaan odotellaan, että saippuat kypsyvät!


2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä. Oliskos mahdollista saada ohjetta tästä? :)
    Jenni

    VastaaPoista
  2. Saippua on mukaeltu Saara Kuhan Saippua-kirjan reseptistä. Kaakaovoi 60g, palmuöljy 100g, manteliöljy 40g, kookosrasva 50g, tummataloussuklaa 50g, oliiviöljy 230g, vesi 120g, kookoskerma 60g, lipeä 67g, tuoksuina suklaa ja pähkinä. Kookoskerma eio aiheuta ylikuumentumisen vaaraa niinkuin maito. Mutta toimii saippuassa hyvin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...