sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Vauhtiviikonloppu

Tänä viikonloppuna olen innostunut puuhailemaan kaikenlaista.
Kokeilin tehdä paperia, jota voisi käyttää vaikka omatekemien saippuoiden kääreisiin.

Lauantaina tein sitrussaippuaa ja tänään leikkasin sen paloiksi kypsymään. Tuoksu on ihana. Samaiseen saippuaan testasin värjäystä marmoritekniikalla. Ei huonompi lopputulos tässä vaiheessa. Kunhan saippua kypsyy niin sitten näkee vasta miten hyvin onnistuin.
Tarkoituksena on tehdä  shampoopala itse, mutta oottelen raaka-aineita. Tein ison tilauksen tuoksukauppaan ja vähän pienemmän Aromanticille. Toivottavasti tulevat ensi viikolla perille!!!
Omaa shampoopalaa ootellessa tein Yrttishampoota Vihreää kangasta -blogin ohjeella. Tänään aion kokeilla, miten toimii. Nesteenä oli itse tehty yrttiuute laventelista, timjamista, rosmariinista ja nokkosesta.

Simankin laitoin pöhisemään!!! Ja hernekeiton keitin puuhellalla. Lihaksi laiton luomu-naudanjauhelihaa.
Luomujauhelihaa olen muutenkin nyt käyttänyt. Ja ei kyllä tavallista viitsisi enää ostaa. Ennemmin on ilman. Luomussa on ihan erilainen tuoksu ja maku. Ja on tietysti kaupanpäälle hyvä omatunto.

Meillä on muuten tiskit tiskattu jo toista kuukautta Ekolosta ostetulla sonett-konetiskiaineella. Toimii oikein hyvin. Eikä sisällä turhia/haitallisia aineita. Myös pyykkiä olen pessyt Ecoverin nestemäisellä pyykinpesuaineella. Ihana tuoksu ja riittävän hyvä pesutulos. Aika hupaa ainetta tietysti kun pyykkiä pestään melkein päivittäin. Kun saisi sitä jotenkin tiivisteenä....

Pesin muuten perheen hiusharjat ja kammat ruokasooda+vesi-liuoksella. Puhdasta tuli. Lämpimään veteen ruokasoodaa ja annetaan liota noin tunti. Sitten huuhdellaan hyvin.

Kuvia tulee myöhemmin ;)

1 kommentti:

  1. Olet ollut ahkera :)
    Me ollaan pesty noin kk ajan pyykit itse tehdyllä pesuaineella, ohje löytyi täältä:

    http://karppausjaperhe.blogspot.com/2011/03/pyykinpesuaine-saippuajamista.html

    lähtee muuten tosi puhtaaksi! Astianpesukone pyörii meillä päivittäin. Laitan koneeseen yhden ruokalusikallisen kidesoodaa. Astiat on lähteny ihan puhtaaksi. Suosittelen kokeilemaan! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...