maanantaina, syyskuuta 05, 2011

Yritystä ilmassa


Nyt on y-tunnus käytössä ja yritystä riittää. Byrokratia vaan tuppaa hankaloittaa pienen yrittäjän elämää. Joudun odottamaan monta viikkoa toiminimen varmistusta ja se taas siirtää monia tärkeitä asioita myöhemmäksi. Kyllä tämä Suomi on sitten yrittäjäksi kannustava maa. Starttirahaa ei saa hieroja koska se vääristää kilpailua! Nyt sitten oottelen sitä toiminimeä että voin virallisesti alkaa mainostaa yritystä ja saada asiakkaita jotta saan tuloja jotta voin elää... En saa maksupäätettä ennen toiminimen varmistumista, en pankkikorttia yritykselle, en saa nettiyhteyttä vaihdettua yrityksen nimiin jne. Ja jos en voi mainostaa kunnolla ei siis rahaa tule....kierre on valmis. Hyvä kaupparekisteri!!!! Omalla vastuulla saa toki mainostaa, mutta lehtimainonta on niin arvokasta, etten raaski ottaa sitä riskiä että hetikohta on mainostetttava uudelleen, jos toiminimi ei menekään läpi.
Mitähän tähän nyt sanoisi...
Olen selviytyjä, joten alan mainostaa itsetehdyillä lappusilla ja jakaa niitä lähiympäristöön silläkin riskillä että nimi vaihtuu vielä. Pakkohan se on!
Olen tehnyt itse käyntikortteja ja mainoslehtisiä tietokoneella ja tulostanut niitä ekokartongille ja ekopaperille. Ja ilokseni havaitsin että lähistöllä on kirjapaino, jolla on ympäristösertifikaatit!! Siellä painatan sitten isommat erät käyntikortteja ja mainoksia.
Onhan minulla onneksi yrityksen pankkitili käytössä, jonne voin käteisen rahan maksua! vastaan tallettaa.
Anteeksi tämä tilitys, mutta helpottaa kun saa purkaa ahdistuksen pois. Kun saisi tämän hierontayrityksen rullaamaan niin voisin keskittyä anomaan jäsenyyttä Suomen ekoyrittäjät ry:hyn. Sitä odotan kovastikin.
Olen ottanut selvää jäteasioista. Minulla tulee jätteeksi lähinnä likaista hoitopöytäpaperia, joka on energiajätettä. Näin alkuun käytän sen talon ja hoitotilan lämmitykseen eli menee leivinuunin sytykkeeksi. Mustankorkean jäteasema ottaa myös vastaan pieniä määriä energiajätettä. Tosin yhtä säkillistä ei sinne kannata raahata, vaan varastoin usemman säkin ja sitten kuskaan ne Mustankorkealle. Mustankorkealle soitellessani sain ystävällistä palvelua, eikä minua vähätelty asiani suhteen. Jotain positiivista siis löytyy.
Tein myös tilauksen frantsilaan. Tilasin kokeeksi hierontaemulsiota joka on luomua. Olen tähän asti käyttänyt lähinnä pelkkiä luomukasviöljyjä. Tilasin myös pakkaspojan luonnon kylmägeeliä. Odotan innolla että pääsen testaamaan niitä.
Olen myös käynyt henkistä kamppailua lämpöpakkausten suhteen. Ostaako mikroaaltouuni ja käyttääkö jyväpakkauksia vai ostaako perinteinen lämpökattila ja käyttääkö parafiini-savipakkauksia. Mikron käyttö ei innosta, vaikka se kuluttaakin vähemmän sähköä kuin lämpökattila, mutta savipakkaus pitää kauemmin lämpöä. Ainoa miinus on se parafiini. Tosin savi-parafiini pakkaus on huomattavasti pitkäikäisempi kuin jyväpakkaus(joka tosin on kompostoitavissa) Apua! Ihan kamalaa kun ei löydy suoraan ekoa ratkaisua.
Asioilla on tapana järjestyä ja siihen luotan nytkin.
Tsemppiä vaan kaikille pienyrittäjille!
Yritän postailla myöhemmin taas enemmän blogiin sopivampaa asiaa kunhan saan nuo omenat säilöön!






2 kommenttia:

  1. Onnea kovasti siulle! Kävisikö siihen jyväpakkauksen tilalle hiekkapussi? Muistan, kun äiti teki sellaisen, sitä pidettiin leivinuunin päällä ja laitettiin sitten iskän kipeille hartioille. Tuntuu hyvin hankalalta tuo byrokratia, ehkä sen takia moni yritys jää perustamatta. Onpa kummallista tuokin, että starttirahaa ei myönneta, ettei vääristä kilpailua. Mutta halirutistus siulle, asiat selviää ja pääset aloittelemaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta! Mulla on hierontatila ns.leivintuvassa, mutta iso leivinuuni vaatii useamman tunnin lämmityksen, mutta hyvä idea jos on lämpimänä uuni niin voisi hyödyntää sitä jyväpakkauksen lämmitykseen. Tosin hierontapöytä on aika lähellä uunia ja ehkä tuurilla ei koko lämpöpakkausta tarvitakaan kun uuni hohtaa lempeää lämpöään ;) . Tuo lämpökattila puoltaa paikkaansa taas käytännöllisyydellään. AIna on valmiina sopivan lämpöinen pakkaus kun asiakas tulee hierontaan. Hyvällä tsägällä aiakkaita on päivässä 5-6 ja heidän välillään voi olla vain 15min tauko. Tämä on siis se unelmatilanne tulevaisuudessa :)
    Hassua etten tullut ajatelleeksi itse tuota leivinuunin hyödyntämistä. Voi ehkä johtua siitä ettei sitä ole vielä tarvinnut sytytellä ja pää on täynnä tätä yrityshässäkkää ja haluan tietysti tehdä aina niin paljon itse kun taidot vaan riittää.
    Kiitos kuitenkin vinkistä!
    Nyt on onneksi asiat alkeneet edistyä taas hieman yrityksen suhteen. Muutamia asiakkaita on jo ilmaantunut ihan lähialueelle jaettujen suoramainosten ansiosta ja paikalliseen lehteen tulee viikonloppuna mainos, joten ehkä tästä vielä leipä irtoaa. Ykkösasia on kuitenkin huolellinen, hyvä ja asiakaslähtöinen hierontatyö ja mahdollisimman ekologisesti tuotettuna. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...