torstaina, kesäkuuta 30, 2011

Kuorinta-aineita

Tein taas sitä ihanaa ruusukuorintaa, mutta tuplasatsin tällä kertaa! (katso tunnisteista Ruusukuorinta)

Lisäksi tein jokin aika sitten Vaniljantuoksuisen sokerikuorinnan Lisen Sundgrenin Ihana kotikylpylä- kirjasta. Siihen tuli 2 rkl kauraryynejä, 1 rkl kuivattuja ruusun terälehtiä, 1/4vaniljatankoa, 1 dl hienosokeria, 1 dl muscovadosokeria, 1 dl manteliöljyä, 1 rkl jauhettua inkivääriä ja 1tl jauhettua kardemummaa ja ripaus muskottipähkinää.
Kaurahiutaleet ja ruusun terälehdet jauhetaan. Vaniljatanko halkaistaan ja kaavitaan siemenet ja kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja purkitetaan. Annetaan tekeytyä pari päivää ennen käyttöä. Säilyy noin puoli vuotta.
Ohjeista ei selvinnyt laitetaanko vaniljatankokin sekaan, joten pätkin pienemmäksi paloiksi sen ja laitoin mukaan.
Vaikka ohje vaikutti herkulliselta ja oli hyvä käytössä, niin ei se vedä vertoja kahvi- ja ruusukuorinnalle!

Vaniljantuoksuinen sokerikuorinta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...