maanantaina, heinäkuuta 25, 2011

Yrityksen perustamista


Olen nyt virallisesti koututettu hieroja ja Valviran rekisterissä ja on ajankohtaista alkaa suunnitella oman hierontayrityksen perustamista.
Kotisivujen teon olen aloitellut hissukseen. Alustava ajankohta aloittamiseen olisi elo-syyskuun vaihde. Suunnitelmaan kuuluu yhteisten tilojen metsästäminen tutun hermoratahierojan kanssa, jotta joitakin kuluja voisi jakaa yhdessä. Mutta sopivien tilojen löytäminen on osoittautunut aika haasteelliseksi ja parempi on ettei siinä kiirehdi turhaan.
Kova hinku olisi kuitenkin jo aloittaa ja olen päätynyt siihen että aloittaisin kotona. Vähän joudutaan ahtaammalle asumaan sen takia, mutta tilapäistähän järjestely onneksi on. Meillä on kuitenkin rintamamiestalossa alakerrassa huone ja oma sisäänkäynti sinne, joten homma varmaan toimii hyvin. Ainoa harmittava seikka on että meillä on talossa eläimiä ja ne jotka ovat kovin allergisia eivät voi tulla hoitoon.
Hyviä puolia kotona työskentelyssä on että se on aika ekologistakin. Ei turhaa autoilua ja leivinuunilla voi vähentää lämmityskuluja. Maalausremonttiakaan ei tarvitse tehdä koska seinät on paneloitu.  Ekologinen näkökulma on muutenkin ollut alusta alkaen mukana yritystoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.
Käytän valkaisemattomia suojapapereita ja hierontaväliaineena luomuja kylmäpuristettuja öljyjä. Myös Frantsilan luonnonmukaiset hierontaöljyt ovat käytössä. Kokemuksesta voin sanoa ettei vielä ole tullut ikävää palautetta luomuöljyistä. Pidän myös niiden tuntumasta kun hieron asiakkaita.
Tein pyyhkeitä pellavavohvelikankaasta ja ne ovat tosi hyviä ja pellava on ekologisesti kestävämpi materiaali kuin puuvilla. Pellava on myös luonnostaan antibakteerisia ominaisuuksia omaava kuitu. Luomupuuvillaa oli vaikea saada sopivana materiaalina. Pyykinpesuun käytän ekopesuaineita.
Hierontapöydän saan myös vuokrattua käytettynä ja jos ja kun on varaa ostaa uusi, niin ostan Jaccaran valmistaman kotimaisen tuotteen, joka kestää ja siihen saa varaosia jatkossakin ja huoltopalvelut. Minulla on ollut saman valmistajan matkapöytä käytössä ja se on ollut erinomainen.
Käyntikortteihin ja mainoksiin haluan käyttää kierrätyskartonkia ja -paperia.
Kaikki ei voi olla täysin ekoa ihan hygieeniasyistä, mutta voi kiinnittää aineiden turvallisuuteen ja pienempään kemikaalikuormaan huomiota. Ekologisuus ei ole itseisarvo, mutta haluan on pyrkiä parempaan ja ympäristöystävällisempään yrittäjyyteen ja tarjota vaihtoehdon kuluttajille. Ja tietysti myös hyvää ja laadukasta klassista hierontaa!
Ekologisuus ei ole myöskään omalla kohdallani mikään mainoskikka, kuten blogista käy hyvin ilmi :).
Tulevaisuudesta voisin sanoa, että varallisuuden mukaan aion käydä lisäkursseja Frantsilassa.
Aromaterapia ja Ayurvedahoitaja-koulutus kiinnostaa. Kuten myös mobilisoiva hieronta ja akupunktio. Myös fytoterapeutin opinnot vaikuttavat todella mielenkiintoisilta. Tavoitteita ja unelmia pitääkin olla, jotta kehitys ei pysähdy.

Kotisivulinkki: Hierontapalvelu Hellunen

Kesäisiä puuhia




Ryöpättyä nokkosta menossa pakastimeen
Olen ollut aika laiskalla tuulella tämän bloggailun kanssa. Olen vähän antanut aivojenkin lomailla...
On tullut poimittua vadelmia pakkaseen ja kohtapuoliin alkaa mehustus ja myöhemmin omppusirkus kuivatuksineen ja soseuttamisineen.
Yrttejä olen kuivatellut pikkuhiljaa lisää ja siankärsämötinktuura on valmista ja nokkosensiementinktuura on tekeytymässä.







Sain vihdoinkin Pea pod- laukun valmiiksi! Kiitos Sikuriina ja Menniäisen asanoita ja neuleita- blogi . Tässä linkki Pea pod-laukun ohjeisiin.
Vähän toista päivää meni tehdessä, koska kangas aiheutti oman juttunsa. Tuo on sellaista paksua hiukan vahamaisen pinnan omaavaa kangasta ja ohjeita piti hiukan soveltaa kankaan jäykkyyden takia. Tukikangasta en laittanut kuin pohjakappaleeseen.  Mutta hyvä ja käytännöllinen laukku tuli. Vetoketjut on kierrätyskamaa vanhasta tuulitakista. Olen ottanut roskiin menevistä rikkinäisistä vaatteista pysäyttimiä ja vetskareita jemmaan ja nappejakin talteen.

maanantaina, heinäkuuta 04, 2011

Kasvisruokaa

Olen taas lomalla ollessani innostunut ruoanlaitosta. Tyttäreni 13 v. ei halua syödä nykyään possunlihaa ja se sopii minulle mainiosti. Lasten takia en halua tehdä vain kasvisruokaa. Sitten kun he itse ovat halukkaita siihen niin asian on ok. Kuitenkin meillä on pikkuhiljaa vähennetty lihan käyttöä. Ostamme vain luomunautaa ja riistalihaa ja broileria, joka ei valitettavasti ole luomua. Kananmunat ovat myös nykyisin luomua ja osa kasviksista. Omalta pihalta maistoimme mansikoita, jotka ovat luomua. Maku oli mahtava!
 Nyt kesällä on niin mahtavaa tehdä kasvisruokia, kun kaikki on niin tuoretta ja maukasta kasvisosastolla kaupassa. Ja omalta pihalta saa tuoreet ja luomut salaatit ja yrtit.
Olen joskus hankkinut kokin ammatinkin, joten ruoanlaitto sujuu hyvin ilman ohjeitakin, mutta kirjoista saa usein hyviä inspiraatioita, joita sitten muuntelen oman mielen mukaisesti. 
Jere Niemisen Vegaanin kotiruokakirja osoittautui varsin toimivaksi opukseksi.
Siitä tein tomaattisen tofu-pastavuoan. Tuli törkeän hyvää!

Tomaattinen tofu-pastavuoka (5-6 annosta)

1 pkt(350g) rakettispagetttia
1 pkt(250-270g) maustamatonta tofua
rypsiöljyä paistamiseen ja n. 0,25 dl soijakastiketta tofun maustamiseen
1 sipuli
1 porkkana
2 valkosipulin kynttä
1 paprika(n.150g)
1/2 pussia pakasteherneitä

Kastike:
6 dl soijamaitoa(kauramaitoa)
2 prk (140g) tomaattipyrettä
2 rkl kuivattua basilikaa
2 rkl paprikajauhetta
1,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl cayennepippuria tai jauhettua chiliä
0,5 tl suolaa

  • Keitä pasta ja valmista silläaikaa tofu
  • Pilko tofu ja paista öljyllä pannulla, lisää soijakastike kun tofu on saanut hiukan väriä ja paista vielä pari minuuttia
  • Pilko kasvikset ja lisää kaikki paitsi paprika tofun joukkoon ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää öljyä tarvittessa.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. 
  • Lisää kaikki ainekset voideltuun vuokaan ja paista  uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia.

Itse käytin valmista pakastettua puutarhurin kasviseosta. Ja kastikkeeseen käytin yrttimaustettua tomaattimurskaa ja jotta kokonaisnestemäärä pysyisi jotakuinkin samana, niin laitoin soijamaitoa hiukan vähemmän n. vajaa kolme desiä. Rakettispagettia ei ollut kaapissa, joten laitoin täysjyvä makaroni"kiekuroita"
Ja koska jääkaapissa oli parmesanraastetta, ripsautin sitä vähän pinnalle. Ei siis ollut ihan 100% vegaania. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...