tiistaina, lokakuuta 26, 2010

Luomuöljyä hierontaan

Opiskelut syövät kyllä ylimääräisen vapaa-ajan ja blogin kirjoittelu on jäänyt vähän taka-alalle, mutta heti kun aikaa liikenee kirjoittelen niitä luonnonkosmetiikka kokemuksia. Välipalana kuitenkin opiskeluun liityvää...

Aloitin syksyllä opiskelun hierojaksi. Koska olen kiinnostunut luonnonmukaisuudesta ja ekologisuudesta niin väistämättä nämä seikat tulevat myös opiskelun yhteydessä vastaan. Hieronnassa käytettävä hierontaväliaine on yleensä mineraaliöljypohjainen rasva tai öljy tai mineraaliöljyn ja luonnonöljyn seos. Tämä tietenkin kauhistuttaa minua. Oma hierojani käyttää oliiviöljyä ja ihoni on pitänyt siitä kuten muutenkin luonnonkosmetiikkavoiteista.
Aluksi käytin hierontaharjoittelussa koulun hierontarasvaa, mutta päätin kotona kokeilla luomua kylmäpuristettua oliiviöljyä. Ja se toimi! Toimi niin hierojan kuin hierottavan kannalta hyvin. Siitä asti olen käyttänyt hierontaan vain oliiviöljyä.
Oliiviöljyn hyvät puolet ovat hyvän hierontatuntuman säilyminen ja sitä ei tarvitse jatkuvasti lisäillä, joten on myös varsin riittoisaa.
Se on myös hyvin siedetty öljy allergisia ajatellen.
Oliiviöljy hoitaa myös asiakkaan ja hierojan ihoa.
Se imeytyy ihoon eikä jätä rasvaista tuntumaa.
Tähän saakka hierottavien palaute on ollut positiivista, joten jatkan oliiviöljyn käyttöä. Suunnitelmissa on myös kokeilla oliiviöljyn ja jojobaöljyn seosta ja sen toimivuutta hieronnan väliaineena.
Jos tästä tulevaisuudessa hierojan ura urkenisi olen suunnitellut ottavani liiketoiminnassa ekologisuuden huomioon. Olisi hienoa jos voisi markkinoida itseään eko-hierojana :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...